3 tips när du inreder väggarna

Är det dags att inreda ditt boende? Har du helt tomma väggar och har svårt att bestämma dig för vad du ska sätta upp? För att få till din inredning så bra som möjligt är det viktigt att du får till väggarna. För att väggarna ska bli så bra inredda som möjligt kan det vara bra att tänka på vilka motiv du vill ha, att tavlor hänger på rätt ställen och att du även varierar vad du sätter upp på dina väggar.

Motiv

 

Något som kommer att bli märkbart på dina väggar är vad du har för motiv. Vilket motiv du har kan säga väldigt mycket om vad du har för stil och egentligen vem du är. Välj därför med omsorg. För att hitta något som passar dig kan det vara bra att handla posters eller ramar från Frameit.se som har många olika teman att välja mellan och ett stort utbud i övrigt. Där kan du hitta motiv som passar dig och som även matchar din övriga inredning. Oavsett om du vill ha djur, städer eller texter som motiv så finns det.

Häng tavlor på rätt ställen

Har du någon gång varit med om att du kliver in i ett hem och blir helt förvirrad av hur tavlor satts upp på väggen? Eller att tavlor knappt syns? Det finns många vanliga misstag vad gäller att inreda just väggarna. Ett vanligt misstag, enligt artikeln Vanliga missarna du gör när du inreder ditt hem, är att tavlor sätts för högt upp eller för långt ner. Något som kan vara extra bra att tänka på är att hänga tavlor i ögonhöjd eftersom tanken är att de ska gå att titta på.

Ett annat misstag kan vara att hänga för mycket på väggen, vilket kan göra att varje tavla i sig tappar sin charm eller glöd. Om du har en tanke med en tavla eller om det är ett fint motiv så kan det vara trevligt om den syns och inte försvinner i mängden.

Variation

Om du har en viss stil kanske du undrar varför just variation? Svaret på det är egentligen att det kan vara trevligt att variera med olika motiv, men med liknande stil. Det kan även ge ett härligt intryck om det förutom tavlor också kanske hänger någon spegel eller någon liten hylla på väggen för variationens skull. Det ger även större utrymme för varje enskild tavla då de blir mer originella i ditt boende. Hur du vill variera är helt upp till dig och bör följa din smak eller matcha den inredning du tänkt dig i övrigt.