Använd vintage posters för att få en personlig inredning

Är du sugen på att göra en snabb och enkel förändring i din inredning? Genom att satsa på detaljer i inredningen som tavlor och posters kan du snabbt göra en förändring som gör stor skillnad för ett rum. Vintage posters är perfekt att använda för att skapa ett personligt hem och göra en snabb förändring. Det finns massor med olika typer av vintage posters som du kan använda i ditt hem. Det finns motiv som passar alla hem och personligheter. Vintage posters ger ofta hemmet en mysig känsla.

Vintage posters är klassiska och tidlösa

 

Varför ska du använda just vintage posters? Jo för att de är tidlösa och klassiska. Du kan använda dem år efter år. De passar också perfekt för att ge din inredning personliga inslag. Vintage posters passar i alla hem men har du ett bohemiskt, klassiskt eller retro-inspirerat hem passar de extra bra. Du kan med fördel göra en tavelvägg med flera olika motiv. Det finns en mängd olika motiv att välja bland där några är örter, blommor, djur och arkitektur.

Produkter för att fylla hela ditt hem i retrostil

Förutom att fylla väggarna med vintage posters kan du även krydda upp köket med vintage. Ett starkt tips är då att spana in Dear Sams uppläggningsfat.

Skillnad mellan retro och vintage

Det är skillnad på retro och vintage. Vintage stil brukar vara åt det mer romantiska och bohemiska hållet med ursprung i 20/30-talet eller tidigare medan retro är mer taget från 50/60/70-talet och är mycket färggranna mönster.

Naturen är en av det stora inredningstrenderna 2021

I år är det trendigt att inreda hemmet med en egen personlig touch. Det kan med fördel gå åt det avskalade hållet med naturen i fokus. Det är både jordnära färger, naturliga material och växter som passar i årets inredning. Att då välja posters med motiv av växter, natur eller djur passar perfekt. Du kanske också vill måla om och då kan du välja någon jordnära färg som passar ihop med bilderna. Vill du vara riktigt trendig ska du tänka att du vill skapa en känsla av att vara ute inomhus.

Kombinera linjekonst och vintage posters

I år är linjekonst en av flera inredningstrender. Komplettera gärna dina vintage posters med linjekonst och olika grafiska inslag. Tänk siluetter som är formade av en sammanhängande linje eller enkla och abstrakta penselstråk. Det kan också vara avbildningar av människokroppen. Denna trend kan du enkelt plocka in med olika textilier, skulpturer och framförallt posters. Varför inte göra en vacker personlig tavelvägg där du blandar vintage motiv med härlig linjekonst.

Andra typer av vintage produkter för ditt hem

Förutom att fylla väggarna med vintage posters kan du även krydda upp köket med vintage. Ett starkt tips är då att spana in Dear Sams uppläggningsfat.