Fakturera inom ditt möbelföretag

Som företagare kan det ibland bli lite svårt att få ett jämnt kassaflöde, men det löser man enklast genom smarta sätt att fakturera sina kunder. Med hjälp av fakturaföretag får du ett jämnare och stabilare kassaflöde som ger dig som företagare större möjligheter att utvecklas.

Nackdelar med att fakturera som vanligt

 

Det är inte alltid så lätt att förlita sig på sina fakturor som företagare. Kunden har oftast möjlighet att betala fakturan väldigt sent och hinner även ångra sig under tiden. I vissa fall kan kunden även hålla inne med betalningen och då måste du som företagare jaga kunden med nya fakturor, betalningspåminnelser, inkasso med mera. Men det finns andra alternativ.

Fakturera professionellt

Om du som företagare vill spendera din tid på andra saker än att skicka fakturor och betalningspåminnelser till dina kunder finns det hjälp att få. Hos fakturino.se kan du läsa mer om olika faktureringstjänster du som företagare kan använda dig av och förbättra kassaflödet i verksamheten. Till exempel kan du sälja dina fakturor och få betalt direkt. Då slipper du vänta på att kunden ska betala för sig och kan använda pengarna direkt in i verksamheten. Ett annat alternativ är att belåna fakturorna. Med ett bättre och mer stabilt kassaflöde får du som företagare bättre möjligheter att driva och utveckla verksamheten framåt.

Fördelen med att låta någon annan ta hand om fakturorna är som nämnt ovan, att du får bättre kassaflöde och mer tid över till annat. Nackdelen kan dock vara att du inte får fullpris för dina fakturor, eftersom du måste betala en liten summa till företaget som du säljer fakturorna till. Men på det stora hela brukar det vara en så pass liten andel och många som säljer eller belånar sina fakturor tycker att det är värt det med tanke på alla fördelar som trots allt finns. Du kan alltid testa och se vad du tycker om det och ångra dig senare.