Hämta inspiration från världen vid renovering

Ska du äntligen komma igång med den där renoveringen som du så länge velat göra? Är det dags att lägga om golvet eller fräscha upp badrummet? Vill du måla om eller fixa till dina gamla fönster som börjat bli dragiga? Då har du samtidigt en fantastisk möjlighet att lyfta din heminredning med inspiration från hela världen.

För alla jobb som har med bygguppdrag att göra kan du vända dig till en erfaren och proffsig firma som Built.se där det finns duktiga hantverkare för alla uppdrag. Här görs allt som har med huset att göra och du kan få en kostnadsfri offert snabbt och smidigt online. Inga jobb är för svåra och du kan känna dig trygg i att jobbet kommer att göras ordentligt. Det är dock upp till dig att sätta en personlig prägel på ditt hem, och vad kan vara mer inspirerande än resor runt hela jordklotet?

 

Från solsemestern till Himalayas höjder

 

Om du själv har rest mycket har du säkert redan ett helt lager med minnen och fotografier som du kan hämta idéer från. Det kan till exempel vara mycket konkreta saker som att låta kakla köket eller badrummet i portugisisk eller marockansk stil, eller att sätta på vinylklistermärken som är dekorativa för ditt redan existerande kakel. Välj färgskalor från länder du besökt som den grekiska övärldens blåvita byggnader eller färggranna grannskap i Argentina. Kanske du gillar den storsvulstiga, amerikanska stilen med bekväma lädersoffor, stora fåtöljer eller brittiskt småblommigt och pyntat? Blev du förtjust i olika textiler under resorna till Indien och Nepal och vill klä om soffor och kuddar i de materialen? Det krävs ofta inte särskilt mycket för att hela ditt hem ska få en ny stil och känsla, och det är just detaljer som gardiner eller filtar som kan bli tongivande.

Influeras av det du sett

Du behöver inte själv ha rest till jordens alla platser för att ta intryck från olika länder och kulturer. Kanske du alltid tyckt om att se på dokumentärer om hur olika folk lever eller läser mycket historia på din fritid? Visste du att redan antikens romare lade värmeledningar under sina golv eller att snygga takpannor tillverkats i 10 000 år? Ge ditt hem en herrgårdsprägel genom att ta detaljer från film och litteratur eller sätt upp förstorade bilder på interiörer av kyrkor, museer och palats. Du kanske drömmer om att resa till en viss plats i framtiden – vad kan då vara bättre än att se målet framför dig i din vardag? Dessutom får du ett kul, personligt och innovativt hem på kuppen!