Inred ditt hem med ett konsolbord

Konsolbord är en perfekt möbel för att kunna visa upp fina detaljer i ett rum. Det finns olika typer av konsolbord som är designade och utformade för att passa in i det moderna hemmet. Det är en användbar möbel som du kan använda istället för en stor byrå eller bokhylla. Men ett konsolbord är inte riktigt en förvaringsmöbler som ska dölja skräp eller osorterade saker utan det ska vara struktur och genomtänkta föremål på konsolbordet. Konsolbordet ger oändliga möjligheter så låt fantasin flöda. Försök att hitta ett konsolbord som passar in i ditt hem som du kan ha år ut och år in där du bara byter ut detaljerna på.

Inred ditt konsolbord med detaljer som sticker ut

Ett konsolbord kan nämligen både fungera som förvaring och samtidigt vara en fin inredningsmöbel där du kan lägga en trave med böcker eller tidningar, ställa olika ljusstakar, sätta upp en rund spegel ovanför, ställa en vas med pampasgräs eller andra krukväxter på. Det fungerar också att ha olika fotografier där och en snygg bordslampa. Det ska helst vara en lampa som ger en mysig stämning och som mest står där för att den är fin. Konsolbordets naturliga plats kanske du tror är i vardagsrummet men det fungerar lika bra att ha ett konsolbord i sovrummet, hallen eller i hemmakontoret. Det är en möbel som fungerar i alla hemmets rum.

Minimalistiskt och avskalat

När du ska inreda ditt konsolbord ska du välja detaljer som drar blickarna till sig. En av inredningstrenderna för året är minimalistiskt och avskalat. Väljer du att inreda mer avskalat är det bra att hitta saker som bryter av det hårda avskalade. Det kan vara saker som har runda former. De sakerna du väljer att ha framme ska vara genomtänkta föremål som sticker ut med sin form, textur eller färg, du kan gärna tänka kontraster. Har du ett konsolbord med öppna hyllplan välj ut några enstaka inredningsdetaljer eller saker som du tycker om och vill visa upp. Det fina med ett konsolbord är att du kan närsomhelst byta ut sakerna när du vill ha lite förändring.

Fler inredningstips

Fler trendiga inredningstips för året är jordnära färger som med fördel kan brytas av med starka accentfärger. Det kommer också mer och mer influenser från 70-talet och från medelhavet. Förutom furu är alla slags träslag trendiga och trä kan du ha på allt från möbler till mindre detaljer.