Välj rätt tapeter till din säng och sovrum

 

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i våra bostäder. Det är här du återhämtar dig efter långa dagar och samlar energi inför det som komma skall. Därför är det viktigt att du har ett lugnt och harmoniskt sovrum som inger ro och vila. En viktig del i detta är att välja en skön och bra säng som är anpassad efter din kropp och sovstil. Men det är också viktigt att välja matchande tapeter som inte stör din nattsömn på något sätt. Därför är det en god idé att satsa på färger som du verkligen trivs med och som ger en ombonad känsla. Det kan gärna vara en mönstrad tapet, så länge den inte är för skrikig eller tar för mycket uppmärksamhet.

Välj ett avslappnande mönster

När du ska välja tapeter till ditt sovrum bör du satsa på ett avslappnande mönster som passar din smak. Vissa gillar mönster som för tankarna till naturen, andra vill ha mer grafiska mönster. Hos Familjetapeter.se kan du sortera tapeterna efter stil så du endast får upp de som du är intresserad av. Välj gärna en dov färg som inte är för skrikig. De har ett brett utbud av fina tapeter som passar perfekt i ett sovrum. Det spelar ingen roll om det ska vara ett barnrum eller ett rum till de vuxna i familjen.

Fundera över vilken känsla och stil du vill ha i sovrummet

 

Om du har svårt att välja tapeter kan du börja i en annan ände. Fundera på vilken stil du ska ha i sovrummet. Vill du ha en typisk skandinavisk stil med mycket raka linjer och naturfärger? Eller vill du ha ett mer gammaldags sovrum med ombonade tapeter? Kolla gärna efter inspiration på nätet för att få en känsla över de olika stilar som finns. Om du väljer en klassisk skandinavisk inredning bör du satsa på enfärgade tapeter, till exempel i en vit färg. Vill du ha ett ombonat sovrum kan du med fördel köra på en mönstrad tapet. Tänk också på vad du har för typ av säng eftersom den är hjärtat i sovrummet. Därför bör tapeten matcha sängen och även den övriga inredningen.

Beställ hem olika tapetprover

Ibland står man och väljer mellan ett par olika tapeter men kan inte riktigt bestämma sig. Om du ska beställa på nätet kan det dessutom vara svårt att få en bra bild över hur tapeten faktiskt kommer se ut när den är uppe på din vägg hemma. Därför kan du beställa hem ett par olika tapetprover för en liten kostnad och få se hur de ser ut i verkligheten. Då är det enklare att fatta ett slutgiltigt beslut och börja tapetsera på riktigt. Tapetseringen kan du antingen sköta på egen hand eller genom att ta hjälp av en firma.