Bra att tänka på vid inredning

 

När du ska börja inreda ditt hem finns det flera saker som är bra att tänka på. Vissa tips varierar beroende på vilket rum du fokuserar på just i den stunden. Men samtidigt finns det flera saker som kan vara bra att ha i tanken oavsett vilken del av ditt hem du håller på att inreda.

Inred efter din personlighet

När du ska börja inreda ditt hem är det bra ifall du planerar lite först. Tänk efter på vem du är, vad du behöver och vilken stil du tycker om. Finns det kanske några färger som får dig att må extra bra? Många personer älskar färger och unika former men är inte tillräckligt modiga för att verkligen satsa på en sådan inredning. Var inte rädd att välja sådant som passar dig och din personlighet även om det känns alldeles för unikt eller färgstarkt. Det är ditt hem och bör avspegla vem du är.

Om du är osäker på hur du ska inreda, stressa inte. Börja med grunden, neutrala färger är alltid en säker väg att gå. Vill du inreda ljust, med mycket vitt, försök att välja saker som ger dig olika strukturer. På så sätt kan du undvika att det ser platt och tråkigt ut. Sedan kan du börja med de största möblerna och gå därifrån. Hitta saker som passar med varandra. Möblerna behöver inte ha samma färg och design, men det är bra ifall du väljer sådant som passar ihop. Det sista steget i inredningen är dekorationerna, där kan du verkligen visa din personlighet.

Välj rätt belysning

Bra belysning är en viktig sak. Det brukar rekommenderas att du har flera olika typer av belysningar i ett rum. Till exempel en lampa som lyser upp hela rummet, en lampa som du kan använda ifall du har en arbetsplats i rummet och så vidare.

Det är även rekommenderat att du tar vara på det naturliga ljuset eftersom det får oss att må bättre. Till naturligt ljus räknas kaminer/eldstäder och levande ljus. Genom att installera en kamin kan du dessutom spara lite pengar på elkostnaden. Tänk dock på att en kamin/eldstad som använder sig av en skorsten främst passar i villor och inte i lägenheter.

Få rummet att kännas luftigare

De flesta väljer att inreda sina rum efter väggarna, alltså genom att placera de flesta möbler mot väggen. Men om du istället väljer att ställa soffan en halvmeter ifrån väggen kommer det göra att rummet känns luftigare och mer rymligt. Det fungerar dock bäst i de större rummen som du ska inreda. En annan sak som kan hjälpa dig att få ett rum att kännas mer luftigt är genom att använda hyllplan istället för att ställa upp bokhyllor.