Lyckas med mörk inredning

Det är inte alla som vågar inreda sitt hem i mörkare färger. Ljusa färger får många gånger hemmet att se större och luftigare ut medan mörka färger gör tvärtom. Men samtidigt är det trendigt att satsa på ett hem med mörkare färger. Det viktiga är då att göra det på rätt sätt. Mörka färger innebär inte att du målar alla väggar svarta och endast väljer mörka färger. Ett tips till dig som vill prova dig på mörkare färger är att börja med sovrummet. Sovrummet är nämligen ett av de rummen som de flesta vill ska vara lite mörkare.

Mörka färger med glänsande detaljer

När du väljer färger bör du välja dem med toner som inte är för matta eftersom det kommer göra effekten för stark. Välj istället färger som innehåller både svärta och gärna en gnutta vitt. En annan sak som är bra att veta är att mörkt inte alltid är lika med svart. Blanda istället olika djupa nyanser med varandra, till exempel indigo, mossgrönt, antracitgrått, nötbrunt och så vidare. Vill du möblera med trämöbler kan du då välja det med mörkt trä om du vill fortsätta med det mörkare temat.

För att få rummet att se mer levande ut efter att du målat i mörka färger bör du välja ljusare detaljer. Ett tips är att dekorera med vitt och sådant som glänser. Häng upp speglar och andra dekorationer med detaljer av metall. Det är också viktigt att du väljer en bra belysning. Med de glänsande detaljerna och bra lampor utplacerade kommer rummet förhoppningsvis att inte kännas så mörkt som det är. De glänsande ytorna kommer nämligen att reflektera ljuset runt i rummet.