Mysigt hem med nya överdrag

Det är nyttigt med förnyelse och i ditt hem är det viktigare än någonsin. Precis som en ny frisyr eller ett nytt jobb fungerar uppiggande och vitaliserande är ett litet ansiktslyft i hemmet då och då alltid välgörande. Det är ovärderligt att verkligen trivas hemma!

 

Förnyelsen behöver dock inte innebära enorma renoveringsprojekt eller inköp av nya möbler, utan kan gå till med enkla men mycket effektiva metoder. En sådan är att klä om dina möbler i fräscha och vackra textiler och material och här är Bemz en av marknadens främsta experter. Med snygga kulörer som du valt själv blir din gamla IKEA-soffa som ny och genom att inreda med kul och annorlunda kuddfodral blir både sov- och vardagsrummet extra mysiga.

 

Välj rätt textil för din stil

 

Är du helt förälskad i femtiotalsinredning eller har du plötsligt blivit förtjust i futuristisk minimalism? Har du upptäckt att du älskar manchestertyger? Olika inredningsstilar ger uttryck för olika personlighetstyper och vad du gillar kan komma och gå. När du flyttade in i din bostad kanske du var helt såld på blommiga designer medan du nuförtiden finner gråskalor mycket mer tilltalande. Det är helt naturligt och det är just därför som något så enkelt som att skaffa nya överdrag är så smart och praktiskt.

En annan viktig anledning till att klä om möblerna är att det alltid sker ett visst slitage med tiden. Kanske du har en katt som älskar att vässa klorna på din soffa, eller gamla fläckar som inte går bort vad du än gör. Det finns ingen anledning att hela soffan eller fåtöljen måste bort bara för det, utan med snygga textiler blir möblerna som nya igen. Välj fritt efter eget tycke och smak och tänk på att du alltid kan skaffa andra överdrag i framtiden om du plötsligt fått upp ögonen för en viss trend.

Smarta detaljer som gör stor skillnad

Förutom överdrag finns det också mycket annat du kan göra för att ge ditt hem en mer personlig och spännande stil. Undvik vanliga inredningsmissar som att övermöblera eller matcha färger för mycket och satsa i stället på detaljer som kul kuddfodral eller en dekorativ pläd. Ett annat roligt alternativ är att helt sonika byta ut möblernas ben och exempelvis låta soffan stå på klotrunda ben i stället för fyrkantiga, eller att ge fåtöljbenen en ny färg. Det är ofta de små detaljerna som gör stor skillnad och lyfter ditt hem från ”bara” trevligt till intressant och stilfullt. Komplettera med vackra växter som ger syre och fräschör och njut av ditt uppgraderade hem för en lång tid framöver.