Så väljer du färg till väggarna hemma

Att måla om hemma är ett enkelt sätt att väcka liv i ett eller flera av rummen. Kanske är väggarna lite slitna och fulla med märken och gamla spikhål? Eller så kanske du bara har tröttnat på den nuvarande färgen och vill testa något nytt? Oavsett anledning är det väldigt enkelt att måla om hemma. Om du har tiden kan du göra det själv eller ta hjälp av någon vän eller någon i familjen. Det svåra är förstås att välja rätt kulör med tanke på den uppsjö av färger som finns att välja på.

Ta hjälp av en professionell målare

Det enklaste är förstås att anlita en målare som gör jobbet åt dig. De kan inte bara hjälpa dig med själva måleriet utan även vilken kulör som passar bäst i ett visst rum. Om du bor i Stockholm är https://www.k3måleri.se ett bra alternativ. De finns över hela staden och erbjuder alla typer av måleritjänster. Du kan alltid be om en kostnadsfri offert innan du väljer att anlita dem. Genom att anlita en målarfirma vet du att jobbet kommer bli snabbt utfört och att det är gjort av ett proffs.

Ta hem prover från färgbutiker

Om du istället bestämmer dig för att måla om själv bör du först lägga ner en del tid på att välja den rätta kulören. Besök flera färgbutiker och be om råd från dem. Om du till exempel vill ha en mörk inredning är det viktigt att nyansen blir rätt. Annars är det väldigt lätt att rummet känns trångt och instängt. De flesta färgbutiker tillåter att du tar med dig färgprover hem så du kan fundera i lugn och ro. Utnyttja personalen i butiken då de ofta är mycket kunniga.

Leta efter inspiration på nätet

Ett annat ställe där du kan hitta massor av inspiration är på sociala medier och på internet. Inredning är idag ett stort intresse för många och de vill gärna dela med sig av sina hem och sina inköp. Om du ser en väggfärg som du verkligen gillar kan du alltid fråga personen om de vet vad den heter. Eller så kan du försöka hitta något liknande själv.