Smarta tips för förvaring

Det är inte ovanligt att vi har väldigt många ägodelar, det kan vara allt från kläder i mängder till material för pyssel. För att hålla ordning och reda när du har stora mängder prylar/kläder behöver du planera hur du ska förvara allt. Här kommer några tips på vad du bör tänka på när du planerar din förvaring i samband med inredningen.

Mer plats i garderoben

Det är inte alla som har en stor walk-in closet där de får plats med allt möjligt. Då finns det några tips på hur du kan få plats med mer i din mindre garderob. Du kan använda dig av en klädförvaring i tyg. Det är helt enkelt ett antal fack/fickor som är gjorda i tyg, de sitter ihop med varandra och du kan sätta fast den på stången i garderoben. Sedan kan du lägga dina kläder på de olika ”hyllorna”. Ett annat knep till att få plats med mer är att hänga galge på galge. Använd en kapsyl från en konservburk eller en kedja för att haka de olika galgarna i varandra. Du kan dessutom hänga fler än två galgar med varandra.

Men skulle du inte vilja göra så kan du även hitta extra smala galgar. De tar mindre plats i garderoben och kan hjälpa dig så du rymmer dubbelt så mycket. Varför inte köpa galgar i olika färger och dela in din garderob i olika teman? Det gör det dessutom lättare att hitta allting du har, även sådant som du kanske glömt bort, som ligger längst in och gömmer sig.

Bortglömda utrymmen och kartonger

Om du har skokartonger och liknande kan du använda dessa till att förvara sådant som du inte får plats för någon annanstans. Ett tips är att du klär om lådan, med tapeter eller fina papper, som gör att den ser finare ut. Du kanske till och med bestämmer dig för att placera lådan någonstans där den syns istället för att gömma bort den. Vill du däremot att den inte ska stå framme måste du hitta en plats där du kommer ihåg var den är samtidigt som den inte är i vägen. Ett tips är att placera lådor med sådant du inte behöver under sängen. Du kan också ställa det längst bak i garderoben.