Tips för ett mysigt vardagsrum

 

Förutom köket är vardagsrummet den plats du och familjen kommer att använda som samlingsplats. Det är där ni umgås och tittar på film tillsammans. De flesta önskar därför att vardagsrummet både ska se fantastiskt ut och vara mysigt. Här kommer några tips på vad du bör tänka på för att inreda ditt vardagsrum på bästa sätt.

Blanda material och textil

För att binda samman helheten i vardagsrummet kan du placera ut en stor matta. Gärna en fluffig och mjuk matta. Genom att lägga den under soffan kommer den dessutom att hålla dina fötter varma under vintern. Skulle du ha möbler som är strama och ha raka linjer kommer en matta med längre lugg fungera bra som en kontrast.

Andra saker som kan hjälpa rummet att bli mysigare är kuddar av olika storlekar och material. Placera ut dessa på soffan och fåtöljerna/stolarna för att öka mysfaktorn. Tänk dock på att inte placera ut för många, då kommer det bara att se rörigt ut.

Mörka och djupa nyanser

Genom att välja sådant med mörkare färger kommer det att bidra till att skapa en mysig stämning i vardagsrummet. Färger som passar bra är mörkgrått, djupa nyanser av blått samt grönt och även mörka nyanser av rött kan fungera bra. Tänk dock på att lägga till ljusare detaljer för att rummet inte ska bli alldeles för mörkt. Ett tips är att välja en mörk soffa och dekorera den med ett par ljusfärgade kuddar. Du kan också skaffa en filt i samma färg som soffan men i en ljusare nyans.